Pilaf

Pilaf ryža

Názov je pre mnohých možno veľkou neznámou. Avšak v posledných rokoch je pilaf ryža jednou z najpoužívanejších príloh. Ak ste niekedy navštívili indickú reštauráciu, poznáte ju pod názvom pulao arasta, tradičný recept indickej kuchyne: pilaf ryža.

Pôvodne ide o špeciálnu ryžu. Pilaf je sprevádzaná prísadami ako olej, cibuľa, cesnak, petržlen a čierne korenie. Táto suchá ryža sa nesmie počas varenia miešať. Pripravuje sa s osmaženou cibuľou a cesnakom. Ak si ju chcete doma pripraviť, ku osmaženej cibuli a cesnaku pridajte ryžu. Ryža sa osmaží, aby sa okolo nej vytvoril obal a pridajte hydinový vývar. Keď je uvarená al dente, odstavte z ohňa, nechajte niekoľko minút odležať a posype sa čerstvým nakrájaným petržlenom a čiernym korením.

Aj keď sa zvyčajne používa ako príloha k mäsu alebo rybe, pre milovníkov ryže, ktorí majú radi jednoduché jedlo bez nadbytočných prísad je obľúbeným pokrmom. Navyše táto ryža je vhodná pre tých, ktorí nemajú veľa času na varenie alebo nestihli týždenný nákup. Potrebné prísady nájdete v každej domácnosti. Pilaf ryžu pripravíte v priebehu 30 minút.

Základ originálneho pilafu sú ingrediencie ako strukoviny, zelenina, mäso a aromatické bylinky. Ako určite viete, existujú rôzne spôsoby ako pripraviť ryžu. Naučte sa univerzálny pilaf recept a máte vyhrané!

Vyskúšajte si pripraviť pilaf ryžu z ryže SOS Classic. Majte ju vždy po ruke spolu s prísadami, ktoré sa vo vašej kuchyni určite nájdu: olej, cibuľa, cesnak a trochu čerstvého petržlenu. 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.