varenie s deťmi, zábava s deťmi, varenie hrou

Varte hrou! Kuchyňa, najlepšie miesto na hranie

Hľadáte nápady, ako tráviť voľný čas s deťmi? Varenie môže byť jednou z top aktivít. V dnešnej dobe existuje mnoho kuchárskych kníh, mobilných aplikácií a hier, vďaka ktorým sa ponoríte do kuchtenia zábavnou a hravou formou. Vyhrajte sa s rôznymi textúrami, chuťou a všetkým, čo kuchyňu premení na super zábavné miesto pre deti. Kuchyňa bola vždy najlepším miestom na hranie.

Prečo je dobré, aby deti varili?

✔ Učia sa zodpovednosti a podieľajú sa pri domácich úlohách ako varenie, upratovanie a pod.

✔ Zlepšujú si psychomotoriku a manuálnu zručnosť. Práca v kuchyni podnecuje koordináciu oko-ruka, napr.  pri príprave a výbere ingrediencií alebo pri správnom poradí a miešaní ingrediencií.

✔ Spoznajú zdravé návyky a dôležitosť vyváženej stravy.

✔ Objavujú nové potraviny. Keď dieťa varí vlastnými rukami, určite ho bude chcieť aj ochutnať.

✔ Naučia sa hodnote jedla.

✔ Rozvíjajú kreativitu pri príprave nových jedál a rôznych kombinácií.

4 perfektné recepty na prípravu s deťmi

  1. Mliečna ryža: Deti môžu pomôcť pri pomalom miešaní ryže, aby sa nepripálila. Pri príprave si ju zamilujú ešte viac.

  1. Quinoa hamburger: skvelý recept, v ktorom sa dokážete vyhrať s textúrou. Pri príprave cesta spoznajú textúru quinoy a pri vaľkaní im môžete vysvetliť, prečo je quinoa nazývaná aj ako superpotravina.

  1. Dusená ryža s hráškom a šunkou: pri príprave dusených jedál si precvičia pamäť – musia si pamätať presný postup a prípravu jednotlivých krokov. Vy sa postarajte o panvicu a deti nech vám pomôžu pri dávaní ingrediencií v presnom poradí.
  2. Ryžové krokety s mliekom: Krokety na sladko? Spoznajú rôznorodé využitie ingrediencií a ich prípravu na sladko alebo na slano. Pri príprave budú ostražití a sústredení.

Vaša kuchyňa po detskej invázii určite zostane ako po vojnovom bojisku, ale bezpochyby zažijete najlepšie chvíle so svojimi deťmi, pri ktorých sa čosi naučia. A pri dobrej hudbe vám to pôjde ešte lepšie 🙂

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.